Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szülinap, óvoda, kórságok

2011.02.06

Sziasztok,

újra jelentkezem, bár nem volt könnyű összehozni.

Január végén (ugye tudjátok, 23-án) betöltöttem 3. életévemet. Ezzel hivatalosan is "nagynak" nyilvánítottam magam. Az ünnepnek, mint mindig, megadtuk a módját, kaptam házi készítésű pizza-vonatot, amiben külön öröm volt Henry elkészítése, merthogy a vonatomat nem egy akármilyen mozdony húzza, hanem személyesen Henry. Aki ugyebár a 3-as számú a sodori bandában. Igaz, nem lett zöld, mint szerettem volna, de azért egészen elfogadhatóra sikerült. A három gyertya elfújása külön edzés volt a tüdőmnek, mert újragyulladó kis csodákról volt szó, elkerülendő, hogy Apa lemaradjon a nagy pillanatról.  Persze buliztunk, és sok-sok ajándékot is kaptam, vonatot, vonatot, vonatot, vonatot, vonatot, vonatos könyveket, néhány kisautót, és legó (dupló) rendőrállomást. Ja és persze volt "igaz" tortám is, persze Thomasos, csak amikor felvágás után a többiek nem átallották megenni, egyfolytában sírattam: "szegény Thomas, szegény, szegény Thomas..." Volt zene is, szülinapos, Benedekes, direkt a szülinapra szerkesztve. Szóval jó volt, bár előtte és utána is segítenem kellett a terítésben, leszedésben, pakolásban, mert Apa a mamáékat szállította, és mégsem hagyhattam mindent Anyára és kistesóra. De én - szerencsére - ilyen rendes gyerek vagyok, és még élveztem is a felhajtást.

Kép

Kép

Kép

A buli utáni héten pedig már kezdődött is az ovi. Most már igaziból. Első nap még maradt Anya, aztán a torna után jött, utána viszont már csak ebéd után. Az első maradásnál nagyon sírtam, a másodiknál már egyáltalán (na jó, befelé egy kicsit), jó hogy mindenkit ismerek, és nem idegen a napirend sem. Végül is, minden tetszik, jó a kaja (ez a legfontosabb), a társaság, a programok, csak Livi néni farkasmániája ijesztő.

Viszont csoportunk a kezdeti majdnem 20 főből péntekre 6-ra redukálódott, majd hétvégén én is kidőltem: életemben először lázam volt. Aztán lett még 2 napig, majsd sikeresen megfertőztem őseimet is. Ami különösen vidám Anya esetén, tekintettel kistesóra. Szerencsére Mama kéznél volt, átvette a stafétát Anyától, elszállított engem (már gyógyulófélben) Vitnyédre, és így adott egy kis esélyt az ősök regenerálódásának. Ez nem talált osztatlan örömre a nagycsaládon belül, ami nem kicsit esett rosszul, de legalább nyilvánvalóvá vált mindenki értékrendje, fontossági sorrendje. Végeredményben azonban jól sült el a dolog, így új erővel várom a hétfői újrakezdést az oviban.

Az utóbbi hónapban egyre tisztábban és változatosabban beszélek, szellemeskedek, és nagyon szeretek minden lében kanálként mindennek középpontjában lenni. Szóval hozom a formámat ismét.

Minden jót, sziasztok: Benedek