Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


vakáció2

2009.09.05

Sziasztok,

elnézést a hosszas távollétért, de annyi, de annyi, de annyi, de annyi dolgom volt - hisz tudjátok. Vagy nem, majd elmesélem. Ott hagytam abba, hogy Nagycenkre indultunk. Mert az szép is, kellemes is, és sokféle szórakozást ígér (később még kiderül mifélét). De sajna az úton baleset volt, így kerülnünk kellett Fertőd felé, és ha már kerültünk, akkor meg is álltunk, miért is ne?

Fertőd nem olyan szép, mint Nagycenk - hanem másféle. Monumentálisabb és híresebb. Na nem Fényes Miklósról vagy Haydn mesterről - hova is gondoltok, hanem arról, hogy itt volt az esküvőnk. Ugyebár hármunkké, mert persze én is jelen voltam a nagy eseményen. Most pedig ismét nem hagytam ki, hogy felkeressem az emléktáblákkal még nem jelölt helyeket, felhívva ezzel is a kastély gazdáinak figyelmét a hiányosságra: 

Kép

Kép

Kép

Kép

 

Tigrisssel elfoglaltuk, bejártuk az egész birtokot:

Kép

Nagyon jó volt, csak egy kicsit kimerítő, így Sopron felé aludtam egyet, sőt még Sopronban is.

Kép

Látjátok mennyit nőttem? Alíg fértem el. A kiságyam is kezd kicsi lenni, még jó, hogy általában derékszögben alszom, így fele hossz is elég. Nagy ágyat pedig még nem kaphatok, mert éjszaka sokat vándorolok az ágyamban, félő, hogy bejárnám a teljes házat is rácsok nélkül.

Amikor Anyáék hamburgert vettek, én is felébredtem, nehogy kimaradjak valami jóból. Mondjuk a pizzát jobban szeretem, de nem kérdeztek meg rendelés előtt.

Mivel úgyis évfordulója van, meg szabadtéri kiállítást is rendeztek megnéztük a Páneurópai piknik 20. évfordulójának tiszteletére kialakított kis parkot. Van egy nagyobb is az eredeti helyszínen, de nekem ez is elég érdekes volt. Nem a politikai háttér - azt nem igazán értettem, de a tárgyi emlékek, a tarabantok, a gulyáságyú (na az főleg), az UAZ szovjet típusú iszonyatosan kényelmetlen katonai dzsip (na ja, a mi dzsipünk - bár nem mai gyerek - már jeep, így lényegesen kényelmesebb, komfortosabb).

Ami nem tetszett: szögesdrót, határőr, határőr-kutya. Állítólag ez még sokaknak nem tetszett - nem a kiállításon, hanem előtte még fél évszázadon keresztül. Szóval a történelmi eseményeket még nem értem, de a hangulatot elkaptam, azt hiszem.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

 

Furcsa egy millő, tagadhatatlan. Apáék azt mondták, nekik ez volt a természetes, hogy az utakon zömmel trabik száguldoztak 70-nek, meg ladák és wartbik. Nem volt kóla, csak ünnepeken, akkor is üvegből és nem műanyagból. Micimackó helyett Misa mackó volt a sztár. A játszótereken fém mászókák voltak, és beton, sehol semmi nem volt eu-komform. Hát persze, a múlt ezredbeli legendák... hiszi a piszi!

Sziasztok, még folytatom, nagy a restanciám továbbra is.

Benedek 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.